• 01.12.2022

Каква комисия, господин Борисов, какви айтита

 Каква комисия, господин Борисов, какви айтита

Политически благородно звучи решението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се създадяла ресорна комисия, която публично да обсъди проблема с машинното гласуване и гласуването с хартиена бюлетина. Да изслушали айти експерти и комисията да заседавала най-много 10 дни.

Придворните анализатори на ГЕРБ вероятно ще определят този ход като висш пилотаж. За съжаление далеч по-тежък и важен е въпросът как ще го приеме електоратът на партията, а и всички нейни симпатизанти. ГЕРБ има доверието на хората заради своята предвидимост, стабилност и ясно политическо поведение. Тези важни характеристики трудно могат да  бъдат разпознати в действията на партията, свързани с промените в изборния кодекс. С голяма сила това важи и за лидера на ГЕРБ.

Не си ли дават сметка и той, и цялото ръководство, че каквито и отстъпки и врътки да правят за хатъра на харвардските мошеници, те ще продължават с истерията, докато постигнат своето. А то е ясно – гласуване с изхвърлените от цял свят машини, контрол върху софтуера им и сериозна редукция на участието на ГЕРБ в политическия живот.

Осъзнато или не ГЕРБ услужливо поднасят на харвардските мошеници някаква комисия, която публично да обсъждала машините. Казано по същество – осигуряват им висока и широка публична трибуна, от която бандата на промяната да обяснява каква мафия са ГЕРБ и колко вредни са за България!

А от цялата истерия във въздуха се носи аромат на политическа сватба. И, както вървят нещата, ГЕРБ май ще е булката.

Свързани публикации

None found