• 26.05.2024

Заради хунтата на Радев ситуацията в България излиза от контрол

 Заради хунтата на Радев ситуацията в България излиза от контрол

Неадекватното временно правителство не може да се справи с мащабната криза

Чудовищен скок на цените на тока само за няколко месеца, скок на цените на газа, с обещания за още ръст до края на годината, цените на хранителните стоки летят на горе, 200% увеличение на цени на желязо, дърва за отопление и още и още. Това напомпа чудовищна инфлация и изяде дъвканите три месеца „увеличени пенсии“. Четвъртата вълна на Ковид-19 заля страната, както лекари, учени и експерти предупреждаваха през лятото, пише breaking.bg.

Чудно, лошият Борисов отдавна не е на власт, но отделенията за болни от заразата са пълни, всеки ден умират хора. Калина Паскалева публикува преди дни как носят болен от Ковид-19 пациент в одеяло. Но я няма Мая Манолова да протестира как умират пациенти заради некадърното управление.

Вместо да се вслуша през лятото в предупрежденията на учените и лекарите наемникът Стойчо Кацаров, той не може да бъде наречен лекар, защото няма права, се занимаваше с уволнения и разчистване на сметки в големите болници. 

Резултатът е ръст на заразените и починалите с тенденция към пик. А и тотален провал на ваксинацията.

Президентът Румен Радев и кръгът „Зелени чорапи“ около него управляват еднолично страната вече пети месец. Всичко,което се случва към момента, е в резултат от това управление.

Зимата чука на вратата. Радевата зима. В сравнение с нея зимата на Жан Виденов ще ни се стори песен. Бъдете сигурни. Какво предприема правителството от слуги на Радев срещу връхлетялата ни криза ?

Три месеца след началото на галопа на цените на тока пратиха ДАНС и полицията в КЕВР и държавните енергийни дружества. И какво ще открият ? Как се появява скъпият ток ? Хората на Рашков-Дамаджаната ще го заловят този злодей тока, скъпият ток, ще му напишат предупредителен протокол и ще го арестуват за 24 часа. Вътре ще го бият  докато си признае, че няма да прави така. Иначе според премиера Янев правителството му готви някакъв велик план за справяне с енергийната криза. Но ще го кажат някога. Кога бе „чорап“ ? През декември ли ? Когато почнат да пристигат сметките за ток и парно ли ?

През това време ще затворят половината фирми, които изнемогват от високите цени. Тогава откъде ще събирате данъци ? Да управляваш държава не е като да тракаш токове и да козируваш по коридорите на Министерството на отбраната. Кабинетни генерали. Напълно некадърни. 

Днес един „корифей“ от същото правителство-Пеканов, от семейство на тежка комунистическа номенклатура, но легендиран като млад меринджей от чужбина, ни обясни на нас, простите българи от България, че е скокът на инфлацията е заради ръстът на икономиката, огромният ръст. Ти да видиш. Значи, ако слушаме Пеканов ние, простаците, трябва да сме бедни, за да няма инфлация. Как не сме разбрали, че сме станали толкова богати. Благодарение на хунтата на Радев.

Пеканов и изнизалите се по терлици „харвардци“ от управлението Кирчо и Кокорчо са ни осигурили такъв икономически растеж, а любимият на последния Румен Спецов е събрал над 2 милиарда повече приходи в НАП. Но някак пари няма. Днес хората в Пазарджишко излязоха на протест, защото им спрели ремонта на пътищата. С мотива, че няма пари. Е къде са тогава икономическият растеж и милиардите от Спецов ? Това може да ви го обясни само Румен Радев. 

През 2018 година под неговото вещо ръководство бе направен първия опит за свалянето на правителството на Борисов с метеж. След реч на президента по случай 10 ноември 1989 година, избухнаха „спонтанни бунтове“ срещу високите цени на горивата. Мутри с лимузини блокираха магистрали, подстрекавани от активисти на БСП.

Сега цените на горивата са тройно по-високи, но няма протести. Цената на тока е със 100% нагоре. Тишина. Няма го Христо Иванов, няма го Мирчев, няма я дори Мая Манолова. И борците за социална справедливост начело с Нинова ги няма.

Какво да кажем за ковид кризата ? Популистът-антиваксър Стойчо Кацаров реши да заложи на „безплатното“ лечение, на специални ковид зони. Нищо от това го няма. Няма безплатни лекарства за болните, няма и никакви ковид зони. Ръстът на болните скача всяка седмица, за съжаление и на починалите. Те надхвърлиха 20 000. 

Заради хунтата на Радев ситуацията в България излиза от контрол. Водачът на хунтата се занимава единствено с предизборна кампания, обиколки по селски сборове и празни приказки, написани му предварително. 

През това време страната потъва. Тежко. За това предупредихме още преди изборите през април. За съжаление най-лошите прогнози се сбъднаха. За да може Радев да управлява еднолично,  аватарите му провалиха два парламента. За кефа на президента тази година ще се изхарчат почти 1 млрд. лева за избори. За венецуелски машини и венецуелски специалисти от Дай България.

Благодарение на хунтата му всичко е спряно. Държавата е замръзнала. В очакване на мощната вълна на икономическа, социална и здравна криза. Не е спрял само медийния слугинаж и самохвалството на Румен Радев. 

В желанието да унищожат ГЕРБ „изчегъртвачите“ обърнаха колата на държавата. Но всеки народ си заслужава управниците. 

Единственият и последен шанс това да спре, е като бъде свален от власт самозабравилият се диктатор от „Дондуков“№2. Махането на Румен Радев, писал съм го и преди, ще събори цялата къща от карти на Маноловица, Хаджигейовци, Бойкикевци и „харвардци“. Затова на 14 ноември да пратим обитателят на президентството и цялата клика „зелени чорапи“да си пишат мемоарите у дома. На спокойствие.

Свързани публикации

None found