• 21.06.2024

Емисари на алчния за власт Румен Радев подготвят бъдещата му партия

 Емисари на алчния за власт Румен Радев подготвят бъдещата му партия

Снимка: Марица

Политическият проект се прави от Мартин Карбовски и Калоян Методиев

Емисари на алчния за власт Румен Радев обикалят страната и събират хора за създаване на бъдеща партия на президента, пише Breaking.bg.

Търсят се контакти с русофилски организации от типа на „Възраждане“, националистически партии, сдружения на бивши военни и командоси. Канят се университетски преподаватели и студенти.

Инициативата е стартирала през зимата на тази година, като подготовката на бъдещия политически проект се ръководи от Калоян Методиев.

Калоян Методиев

Методиев е бивш шеф на Младежкото СДС, водач на листата на сините през 2005 г. В Търговище, после основал своя партия Общество за нова България. През март 2019 година е назначен в Стратегическия съвет на президента, а от август м.г. е началник на кабинета на Румен Радев.

Но епидемията от коронавирус и падналият рейтинг на президента, заради неадекватните му действия по време на кризата, са замразили временно проекта, твърдят запознати.

Покрай протестите и акциите на прокуратурата срещу трима съветници на Радев, в президентството са решили, че е дошъл моментът за негова партия. На „Дондуков“ №2 са стъпили на твърденията на „Галъп“ на Стойчев и Райчев, че Румен Радев отново има висок рейтинг, заради юмруците и призивите за оставка на кабинета и главния прокурор.

Калоян Методиев е привлякъл като основен организатор на проекта журналистът Мартин Карбовски. Близостта на Карбовски с президентството лъсна с поръчковото интервю с т.нар. Първа дама Десислава Радева през декември 2018 година. От излъчения „проект жената до президента“ по Би Ти Ви ясно се видя, че интервюто е лустросано, преработено и правено, за да лъска имиджа на Радева.

Карбовски се изявява като яростен русофил и фен на президента Румен Радев.

Журналистът вербувал хора за проекта с обещанието, че за неговата реализация има „много пари“ и финансови проблеми с партията няма да има. Откъде са тези средства и кой „инвестира“ в Радев остава да гадаем. Според публикации в медиите Карбовски е режисирал зад кадър конгреса на БСП през януари тази година.

Дългосрочният план на бъдещата организация засега е една година напред до президентските избори. „Стратезите“ на Радев като Методиев и Александър Маринов-ДС агента с псевдонима „Майстора“ са обмисляли два варианта.

Единият е новата партия да бъде ракета-носител за втори мандат на президента, заедно с инициативен комитет от дежурни интелектуалци за маскировка.

Другият вариант е Радев да се оттегли от президентството и мандатът да бъде завършен от Илияна Йотова. Така той щял да има време да се яви на изборите със свой проект като се надява на летящ старт и подкрепа от хората от протестите, които той организира и вдъхнови. Освен с националисти-русофили се водят преговори в проекта да бъде вкарано и т.нар. Отровно трио.

Бивши служители на президентството твърдят, че Радев е ограничен човек, алчен за власт и изгарящ от омраза и завист към Борисов и управлението на ГЕРБ. Мечтата му е президентска република с еднолично, негово, управление.

Колкото и да е странно действията на Радев през последните месеци, без аналог в политическата история на България, срещат сериозна съпротива и в средите на БСП, казват запознати. На много от партийните събрания за изслушване на кандидатите за лидер на столетницата по места редови социалисти им задават неудобни въпроси какво мислят за действията на президента и подкрепят ли го.

Ръководството на БСП се опасява, че бъдеща партия на Радев би отклонила много гласове от партията.

Свързани публикации