• 21.06.2024

Елена Йончева: Дали съдебните искове на Нинова, не са опит за сплашване към тези с различна позиция?

 Елена Йончева:  Дали съдебните искове на Нинова, не са опит за сплашване към тези с различна позиция?

Снимка: Фейсбук

Изключително съм изненадана от делото, което председателят на #БСП Корнелия Нинова е завела срещу политолога и бивш народен представител от левицата Татяна Буруджиева заради коментари в нейни интервюта в пловдивски медии.”, това написа във Фейсбук евродепутатът от БСП Елена Йончева

Недоумявам как е възможно да бъде съдебно преследван човек, на когото професията му предполага да анализира и коментира действията на политиците, и последиците от тях върху обществените процеси. В интервютата на Татяна Буруджиева няма лични квалификации към Корнелия Нинова. Поведението й е разглеждано единствено в качеството й на председател на БСП.

споделя още Йончева в коментарът.

Прави впечатление, че подобна яростна атака се предприема към хора от левия спектър, които отправят критични бележки към действията на председателя, докато политическите опоненти са пожалени. Това събужда съмнения за истинската мотивация зад съдебните искове – дали те не са опит за сплашване, така че да замлъкнат всички, които имат различна позиция от тази на лидера?

Свързани публикации