• 15.07.2024

Д-р Милен Чолаков: Доц. Мангъров, престанете с това призоваване на хората да не вярват

 Д-р Милен Чолаков: Доц. Мангъров, престанете с това  призоваване на хората да не вярват

Снимка: Facebook

Общопрактикуващият лекар в Шумен д-р Милен Чолаков е сред хората, които успяха да победят вируса. Той обаче е бил в много тежко състояние и е стабилизиран благодарение на донорска плазма.

,,Това беше един тежък изпит на психика, физика, оцеляване, социална адаптация и преосмисляне на всичко, което се е натрупало за 58 години живот. Този вирус няма нищо общо с грип и грипоподобни заболявания.“

разказа д-р Чолаков.

По думите му коронавируса предизвиква дълбока инвазия във всичко човешко. Ако грипът минава и заминава, COVID-19 е съвсем друго. При него е протекъл изключително агресивно и най-вероятно ще остави последствия, сподели той.

Той се обърна към обществото да загърби мисълта, че няма вирус и че той не нанася поражения. Личният лекар призова хората да се обърнат със сериозност към препоръките и всичко, което може да ни защити.

Пламна България, пламнаха Балканите, пламна Европа. Много смърт ни докара това нещо, много инвалидизация ще докара. Дайте да се стегнем като общество и да направим загубите минимални. Стига с това чудене има ли, няма ли!

Доц. Мангъров, много ви моля, престанете с това раздвояване и призоваване на хората да не вярват.

призова д-р Чолаков

Умряха доста хора, ще умират още най-вероятно, настоя д-р Чолаков пред Bulgaria ON AIR. По думите му лекарите в Шумен се борят с последните сили, защитавайки живота си. Били оставени единствено на ентусиазма.

Според Чолаков липсва разбиране, че трябва да се отвори донорски център за антиковид плазма, която ще спаси много животи и ще доведе до минимум смъртните случаи. Донорската антиковид плазма отсъства, по думите на доктора.

Такава е прелята на самия д-р Чолаков след първата седмица от състоянието му, което е било много тежко. Преливат му два сака с кръвна плазма, след което два дни по-късно е изписан с голямо подобрение.

Той призова премиера Бойко Борисов във всеки областен град да бъдат разкрити пунктове за набиране на донорска хиперимунна плазма. Категоричен е, че това ще спаси много български животи.

Свързани публикации