• 25.05.2024

Григор Лилов: ЗАДКУЛИСИЕТО ЗАД КАНДИДАТ-ПРЕМИЕРА

 Григор Лилов: ЗАДКУЛИСИЕТО ЗАД КАНДИДАТ-ПРЕМИЕРА

Как на пожар се манипулира дори държавен регистър, за да се прикрие истината!
.
Както очаквах в коментар под предишния пост, появиха се тролчетата с припев – има го в регистъра (само в един от шестте). 
Вече го има, както предупредих, макар че не само аз, но и много коментиращи видяха, че доскоро го нямаше като д-р на науките. 
.
Да, вече го има го в една-единствена страница от „Регистър на академичния състав и защитените дисертационни трудове“ – подрегистър „всички лица на академични длъжности и придобити научни степени“. 
Ако не сте разбрали – „на пожар” е създадена специална страница за това лице, която да опровергае истината.
.
Към всяко име в този регистър има маркер, който при чукване върху него посочва данни и по-обширна информация. 
Да го чукнем върху две съседни имена. 
Първият скрийншот е на предхождащото лице Пламен Николаев Иванов. (линк https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/30050 )
Вторият скрийншот, който давам, е на кандидат-премиера. ( линк https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/30724 )
.
Ще откриете ли разликите? 
Основната е, че дисертацията на кандидат-премиера е анонимна – без Протокол, без дата, без анотация, без диплома, без…
Тези „детайли” ги няма, защото изискват много повече труд – поне едно денонощие и фалшифициране на редица други бази данни, вкл. протоколи и диплома от ВАК. Вкл. изискват и подготовка на такъв труд, подготовка и на рецензии, иначе в библиотеката няма да има какво да ми покажат, когато го поискам.
.
Номерата в регистъра са по хронология (времето) на защитите на дисертациите (виж номерацията в края на линковете).У нас има близо 60 000 хабилитирани лица. 
Предхождащият номер – 30723 спрямо този на Пламен Николов (30724) е с диплома и протокол за защитата от 2005 г. 
Ама как така? 
Защото защитата на дисертацията на Пламен Николов, уж последвала по време предишната дисертация, според посочената дата се оказва, че я предхожда с една година – през 2004 г. 
Следващата след неговия номер дисертация (30725) е на някакъв кипърец – също без номер на протокол и дата. По-следващата с номер 30726 е на срещата между 2004 с 2005 г. Излиза, че след дисертацията на Пламен Николов месеци и месеци, и месеци наред никой друг у нас не е правил защита и ВАК е стоял със скръстени ръце. Да, ама не е така и самите регистри го опровергават. 

Да видим и някои други факти и доказателства от многото, които съм събрал. 
Кое доказателство да вземем? 
Ами.. Ами например това – има статия от 2013 година за него, за самия Пламен Николов в специализирана световна медия по плувни спортове и бизнес 
( https://www.swimmingworldmagazine.com/news/industry-news-finis-welcomes-plamen-nikolov-as-new-general-manager-to-the-european-office ) 
В нея изрично се посочва, че статията е прессъобщение, получено в редакцията от фирмата за плавници. Редакцията заявява изрично, че го пуска в напълно автентичен вид – точно така, както е получено и съответно не носи отговорност за съдържанието му. 
Кой разбрал – разбрал. Моите американски колеги са проверили действителните факти в регистри, справочници, съдилища, в правни документи, в Австрия (за научната степен) и затова са публикували тази информация (със сигурност високоплатена) по този начин – заявявайки и дистанцирайки се напълно от нейната вярност и връзвайки си гащите срещу тяхна отговорност за лъжи.    

Цитат от това прессъобщение на сергията за плавници: „… „Завършва магистърска степен в Софийския университет и докторска степен в Клагенфуртския университет.” (скрийншот) 
Е, няма как хем там, в Австрия Пламен Николов да е станал доктор на науките – по друг ред и с други научни ръководители и други рецензенти в друга държава, хем тук, у нас, в България да е станал доктор на същите науки и в същата област с роден научен ръководител и родни рецензенти. 
Или едното, или другото е нагла лъжа. 
А всъщност и двете са лъжа! 
Защото в австрийския научен регистър неговото име като доктор на науките също не излиза, както вече съм проверил.
.
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСНА
.
Пускам отделен пост, защото скандалът вече стана много по-голям от разкритията в предишния ми пост. 
У нас калинките упорито не искат да разберат, че умелата фалшификация е много високо интелектуална, сложно-аналитична и разследваща дейност. Защото за да пипнеш убедително един факт, се изисква да пипнеш десетки други, които да го потвърждават и още стотици, които да са в синхрон с тези десетки. 
Не го умеят, докато аз умея да проверя цялата верига, за да открия истината и неведнъж съм го доказвал (вкл. срещу високопрофесионалния апарат и хакери на руските секретни служби по повод мои разследвания и това може да се види в профила ми).
За пореден път „калинките” падат в капана ми – непълна информация в първи пост и още по-скандални разкрития след очакваното им тъпо опровержение – вече във втори мой пост. Ей, господи, не се ли научихте, че в такива случаи най-доброто е да се премълчи?! 

Пускам втори пост, защото случилото се в тези часове между първия втория пост поставя кардинални проблеми на нашето лъжовно битие, диктувано и манипулирано от скрити сили като истинско. 
Защото манипулацията и фалшификацията поставя съдбовни проблеми за верността на информацията, която ни се дава и за човека, който евентуално ще ръководи съдбините на нацията.  
Ето някои въпроси: 
1. Какви задкулисни сили са зад кандидат-премиера и с какви възможности са дори в почивен ден да манипулират и променят основен държавен регистър? (както посочих в коментар под предишния пост, нарочно, умишлено  изчаках почивен ден, за да направя разкритията)
2. Какво Задкулисие стои зад Пламен Николов, след като заради един пост в някакъв си Фейсбук профил (моя) на пожар се вдига цялото то, за да създава линкове, променя регистри, прередактира и допълва текстове в Уикипедията и т.н. И дори да променя медийни публикации, пълнейки ги с ново съдържание за някаква дисертация, което днес са антидатирали с вчерашна дата не само в редица явни Пеевски медии, но и в най-основни информационни сайтове у нас? (например съвсем наскоро с идентичен случай ви запознах при поста ми за сръбската ракета, с която вероятно е свален нашия изтребител МиГ край Шабла)
3. Как се защищава научна степен у нас и доколко може да се осланяме на информацията в държавните регистри (наскоро в специален пост посочих такъв много сериозен и идентичен проблем и с Търговския регистър)?
4. Възможно ли е регистрите на научните степени, а и в други подобни регистри да съществува игра – да се оставят, образно казано, празни редове, ако и когато се наложи те да се използват за фалшива информация?
.
Това ли успя да ни представи Задкулисието и говорителят му „Има такъв народ” – пореден скеч на тема премиер и поредни лъжи за него? 
Или нарочно, както мисля аз, се подбират уязвими биографично лица, а и всякак другояче уязвими кандидати, понеже укритата уязвимост предполага и означава пълна тайна зависимост!

Свързани публикации

None found