• 25.05.2024

Георги Анастасов: Бог да пази България от демагози и лицемери

 Георги Анастасов: Бог  да пази  България  от  демагози и  лицемери

Снимка: Архив

Георги Анастасов е бивш председател на партия Блгарски Социалдемократи. Години е бил коалиционен партньор на БСП в Коалиция за България.

В лявото пространство цари пълен хаос.

Не ме интересува какво става в другите партии, но когато става въпрос за бъдещето на левицата, аз – БЪЛГАРСКИЯТ СОЦИАЛДЕМОКРАТ не мога да остана равнодушен и да замълча!

С тази статия не ангажирам моята партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, а още по-малко нейното ръководство. Пиша я, като потомствен БЪЛГАРСКИ социалдемократ.

И така.

Появи се диктатор.

Пръкнал се от екипа на политико-стопанското ръководство на Иван Костов и се чучнал впоследствие в креслото на 4-я етаж на Позитаник 20.

Как да я наречем по друг начин жената от 4-я етаж на Позитаник 20?

Протестиращите българи, дали знаят какво ги очаква, ако жената от 4-я етаж на Позитаник 20 стане премиер, а?

Само три диктаторски факта изброявам:

ПЪРВО – Бойкотира собствения си Национален съвет?!?

Значи, ако не дай си Боже стане премиер на Република БЪЛГАРИЯ – тя няма да стъпи в Народното събрание и ще го бойкотира, нали така?

ВТОРО – Провежда избори, които трябва да организира като председател, ерго – като премиер. Трябва да е ясно колко са избирателите и то много преди датата на изборите.

Трябва, ама ядец – „…точният брой социалисти ще стане ясен на 12 септември…“ казва предложеният и назначеният от нея председател на избирателната им комисия.

Четете ли Българи – точния брой на избирателите ще е ясен в деня на изборите?!?

Това е. Каквото и да напиша – все ще е меко казано, а направо си е за текст циничен и вулгарен.

Ставаме свидетели как ще се правят избори в Република България по корнело-ниновски. Списъците на българските избиратели ще са ясни в деня на изборите. Това застъпници, представители на другите кандидати, партии и коалиции няма да са наясно с истинската картинка до деня на изборите. После, след изборите, когато резултатите са факт, оплачи се на арменския поп.

Та даже Сталин не си го е позволявал. Той е на принципа – който брои, той печели. Ала Сталин все пак предварително е изкарвал броя гласуващи, списъците са били ясни месец преди изборите.

Ех, Сталине, Сталине, защо не се беше родил по-късно да се научиш от жената от 4-тия етаж на Позитаник 20 как се правят и печелят избори без насилие. Всичко е до използвана техника на демагогия и арогантност.

ТРЕТО – Кандидат за председател бяга от дебат с другите кандидати. Не само бяга, ами ги опорочава, като обвинява другите претенденти, че така изпълняват чужди поръчки.

Аз питам жената от 4-я етаж на Позитаник 20, след като в САЩ на дебатите за президент всичките кандидати се явяват на по няколко тура и никой не бяга от диспут, та те по чия поръчка работят?

Тези три факта говорят за тежка криза вляво. След като най-многочислената и до момента добре организирана партия в тази част на политическото пространство се тресе от диктаторска трагедия.

И няма как да е другояче, след като една жена от 4-я етаж на Позитаник 20 е тръгнала по пътя на диктатурата. Тя си има един прекрасен учител – той се казва Иван Костов. Може да не й е пряк учител, ала жената от 4-тия етаж на Позитаник 20 смело и бодро крачи по неговия път. Та нали тя бе от стопанския елит на СДС, като на 28 години (какви ли качества е имала тази дама, само можем да гадаем и да се досещаме) оглави едно от най-мощните и структуроопределящи Външнотърговски предприятия – Техноимпекс, а после го приватизира, т.е. почти го ликвидира. Нищо не остана от неговото величие.

Началото на краха на лявото единство бе сложено на 8 май 2016 година. Никой не го е очаквал – такава надменност, толкова много лъжи, такава грозна неблагодарност.

Първо, чистка в собствена партия с благовидния предлог – обновление. Като ги видиш обновителите се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли. Обругани бяха предишните председатели – връх на цинизма бе опитът да се изхвърли от Европейския парламент президентът на ПЕС Сергей Станишев (Нинова, запомни – Сергей Станишев ще остане вовеки веков в историята на социалдемокритичскета, лейбъристката и социалистическата история на света, а ти никъде и никой няма да си спомня след време за теб). Отвратително пренебрежение към един от обединителите на лявото Михаил Миков. И още, и още, и още

Второ, един по един бяха смазани, отстранени тези, които я направиха председател. Да ги изброявам ли? Вие си ги знаете поименно.

Трето, направена бе бутафорна коалиция с бутафорни партийки, като на много от тях лидерите им са членове и на БСП! Разгони всички, къде повече, къде по-малко реални леви партии.

Единствено ние, БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ й отказахме да сме в коалиция с жената от 4-я етаж на Позитаник 20, която по същност бе диктаторска и неравноправна.

Четвърто, наруши, сгази безцеремонно безсрочния договор от 20 декември 2000 година между българските социалдемократи и БСП. Така започва нова страница в структурирането на втора, истинска лява социалдемократическа писта в ляво. Една такава нова безсмислена война обрича левицата на дълги години криза.

На 12 септември 2020 при избор на Нинова за председател ще е началото на края на възможностите за единство в лявото и за реализиране на социалдемократическата и социалистическата идеология и програма. Апропо, Нинова знае ли, какво е то социалдемократическа идеология или социалистическа идеология?

Обръщам се към не фанатиците, към неслужбогонците и нагаждачите – обръщам се към мислещите хора в най-голямата по численост партия вляво.

Люде бойкотирайте изборът на един диктатор.

Люде, левицата няма необходимост от диктатор.

Люде, спомнете си Великия Български АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ, който казва – „Ако ще си избираме цар, то и сега си имаме султан! На нас ни трябва чиста и свята република!“

Люде, думите на АПОСТОЛА днес, по точно на 12 септември 2020 година, трябва да Ви звучат така: Трябва ни чиста и свята демокрация, ала да е социална.

Дали ще я наречем социална демокрация или демократически социална, това е една и съща монета с двете страни.

Люде, мислите и отрежете из корен мераците за раждането на един нов диктатор в скъпата ни Родина БЪЛГАРИЯ!

Свързани публикации

None found