• 01.12.2022

Генерали без армия ни плашат с кръв и въстания

 Генерали без армия ни плашат с кръв и въстания

„Фуражка“ на 71 години ли ще ми дава тон в живота ?

Иван Михайлов

Както прогнозирах още в началото на т.нар. протести „Дубайската революция“ приключи скоропостижно. На фонтана пред президентството се събират не повече от 50 души, други 10 дремят в палатките на „Орлов мост“ и пред ректората. Това е. Дори телевизиите, които обслужват изцяло метежниците, вече пускат кадри от празния площад с думите „Протестиращите се събират….“. Организаторите от „Отровното трио“ пък поливат кончината на начинанието си в скъпарските ресторанти в центъра, пише breaking.bg.

Даже Христо Лодкаря изчезна, а доскоро не слизаше от телевизиите и БНР. Може би е отишъл на море заедно с „майките“ от „Системата ни убива“ ?  За мижавите протести от пет души в големите градове на страната да не говорим. Крах, пълен крах.

Затова ръководителите на метежа се ориентираха към Фейсбук. И си заплюха сакралната дата 2 септември, когато щели да организират „всенародно въстание“.

И се почнаха едни закани със смърт, кръв, физическо насилие.

„Протестът ще продължи до момента на получаването на оставките. Да отвоюваме свободата на Отечеството и да изтръгнем страната от мафиотското управление“.

Това се изцепи преди дни освободеният от армията генерал Димитър Шивиков.

И той 50 дни бил по площадите и протестирал. Кариерата на бившия командващ на контингента ни в Афганистан много прилича на тази на друг бивш военен Румен Радев. Шивиков също подаде рапорт за напускане на армията през 2015 година, за да се кандидатира в политиката. За кмет на Карлово, издигнат от инициативен комитет. Като преди това бе забъркан в редица скандали, за което бе разследван и даден на съд по различни обвинения за безстопанственост, но накрая оправдан. Той го направи в момент, когато управляващото мнозинство-ГЕРБ и Реформаторския блок промениха няколко закона, за да го оставят в армията. Разликата е, че за далаверите на Радев, назначаването на любовницата му за пиар на втори договор, се разбра след като напусна армията и стана кандидат на БСП за президент.

Шивиков не успя да стане кмет на Карлово, нито през 2015 година, нито през 2019 година, когато бе издигнат от ВМРО. И двата пъти губи с голяма разлика от бившия лидер на СДС Емил Кабаиванов. И на двата вота за Шивиков гласуваха около 4000 души, сочи справката в ЦИК. Както се казва никой не е пророк в собственото си село. И неуспелият политик се хвърли да „разчиства площадите от мафията“. Сега, внимание !

„Непрекъснато ще публикувам мнението си и няма да ме спрете. Педерастите, лесбийките и джендърите са такива. Как да ги наричаме? Цветята на България ли? Не ме блокирайте и къде виждате нарушаване на общоприетите норми за езика на омразата? Аз искам да живея в нормална държава, а не в държава с цензура. Долу ръцете от българските деца! Нашите деца са момчета и момичета. Това вече минава всякакви граници на толерантност. Или излизаме на улицата да защитим правата си или изчезваме като народ. Да излезем по площадите на 16 март и да изчистим Отечеството от предателите! Всичко се състои в нашите задружни сили.“ и „Дела трябват, а не думи.“ да изпълним заветите на Апостола и да си върнем Родината!“. Това пише пламенно във Фейсбук същият този Шивиков на 28 февруари 2019 година. Да ви звучи познато ? Сега този антиджендър протестира заедно със защитника на гейбраковете Хаджигенов и феновете на джендъридеологията от „Да, България“. Вече джендъри не го вълнуват, сега бори „мафията“, тоест играе според далаверата. С Хаджигенов го обединява жаждата за власт.

Освен Шивиков в социалните мрежи закани за смърт, въстание и кръв на 2 септември сипят и други бивши генерали. Генерали без армия. България може би е на първо място в света по брой на генерали от МО и МВР. Без армия.

В понеделник някакъв граждански комитет, съставен предимно от бивши служители на комунистическото военно разузнаване – РУМНО и агенти на ДС, щял да прави възвание за революция и подкрепа за Румен Радев в БТА.

Сред тях е и един бивш генерал от армията Цанко Доленски, само на 71 години. Доленски командваше поделението в Кресна преди 10 ноември 1989 г, с голямо натегачество успя да се уреди в благоевградската дивизия, а след падането на режима кариерата му тръгна стремглаво нагоре. Стана шеф на Военна полиция, после командир на Първи армейски корпус, бившата Първа армия.

Всички служили под командването на Доленски знаят мръсните му номера и терора, който той прилагаше върху войници и офицери. Някои твърдяха, че фамилията му отговаря напълно на характера му.

Та въпросният Доленски преди 15 години се пробва в политиката, беше водач на листа на „Коалиция на розата“, сбор от партии на Кръстьо Петков, Гюнер Тахир, Александър Томов-Лупи и още маргинали, за парламентарните избори в Благоевград. За цялата страна коалицията получи общо 1,3 % от гласовете на българите.

Та тази 71-годишна „фуражка“ ще ми обяснява как да живея и се кани с въстание да взима властта и да ме управлява. Останалите подкрепящи Румен Радев са на същата възраст. Членуват в комунистическите организации като Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, където на чаша водка бивши фатмаци мечтаят за СССР и славната Българска народна армия, която щяла да победи Турция за два дни. Говорил съм с такива хора, те живеят в 1975 година, когато са били офицери. Гледат само руска телевизия, поздравяват се за 9 май, Ден на победата и се срещат със севернокорейски другари. Това е. И тези ли ще ме управляват ? Заедно с Румен Радев ? И бившата съдийка Ченалова ? Която пусна на свобода убиеца от „Соло“ и той досега се крие в чужбина. Която бе наречена „Гнила ябълка“ на съдебната система от френския посланик.

Това ли са новите „кимонгеоргиевци“, които с преврат ще свалят законноизбрано правителство ? За тях една добавка, Червената армия не е на Дунав. А идеологът и спонсор на „революцията“ е в далечен Дубай.

За младите, които още се търкалят по жълтите павета, мислейки си, че правят някаква революция, да припомним кой е Кимон Георгиев. Офицер от българската армия, губи окото си през Първата световна война, уволнен от правителството на Стамболийски с чин полковник. Заедно с Димо Казасов и Дамян Велчев, също уволнен полковник от армията, правят три преврата-1923, 1934 и 1944 година. Кимон Георгиев е и първият министър-председател на правителството на Отечествения фронт, спуснало черната завеса на тоталитарния комунистически режим над България.

Нищо, че през 1923 година правителството на сговора, в което той е министър, потушава в кръв т.нар. Септемврийско комунистическо въстание, поръчано и платено от Москва.

Сега виждаме същата симбиоза. БСП заедно с уж дясната „Демократична България“, антиджендъра Шивиков се прегърнал с фена на гейбраковете Хаджигенов, ляводесните от градската десница и броячите на комари срещу стабилни грантове са заедно с проруската партия „Възраждане“. Бъркоч и тюрлюгювеч омешан с една единствена цел-власт, власт и пак власт.Един бивш генерал от МВР, после съветник на Румен Петков и той плаши с кръв, мъст и въстание.Доскоро генералите от МВР будеха само присмех, твърдяха, че са повече от генералите в армията.

Сега вече не им се смеят, почитат ги, защото пишат пламенни революционни статуси във Фейсбук срещу властта.

Най-нелепото е, че тези генерали без армия, се пускат с униформите си, въпреки, че отдавна не са на служба. Преди 1944 година да срамиш униформата с политика е било позор за офицера. Сега е модерно. Да плашиш с военни, които всъщност са грохнали пенсионери. Можете ли да сравнявате тези комунистически гащници с достойните български генерали и офицери победили англичани, французи, гърци, турци, италианци, румънци, сърби, руснаци и колониални войници от два континента по време на войните за национално обединение ? Това е все едно да сравнявате легендата Списаревски с Румен Радев.

На тези ли ще дадем властта ? На любителите на Северна Корея и Сталин ? Те не ги искат в собственото им село, тръгнали министри да стават. Не, благодаря.

Свързани публикации