• 25.05.2024

Виктор Димчев: Миньорите протестират – протестните партии са мълчаливи

 Виктор Димчев: Миньорите протестират – протестните партии са мълчаливи

Днес в София протестират миньори и строители. Помня протестите на миньори от началото на 90-те на миналия век в София. Бяха много гневни. Социалистическото правителство мантросваше, че ще ни набият, както сториха в съседна Румъния.

Днес у нас отново управлява социалистическо правителство, макар и силно прикрито зад юмрука на Радев

пише Димчев във фейсбук.

И псевдодемократични партии, както самите напускащи ги определят амалгамата от ПППП, ДБ, ИБГНИ, ИТН и т.н.

Разбирам миньорите. Техните босове са страшни корупционери, които никой не забелязва, еле техните глашатаи от „лявото“, което сега ни управлява.

Едно време техните олигарси дори си направиха партия – Лидер. Имаше и други техни партии преди това – АСО, АСП и разни, които не помните.

След това олигарсите завоюваха ДПС, после си направиха ДБ, купиха си депутати, купиха си спокойствие. Във вестниците и корпорациите им всичко е свободно.

Имам приятели, които без да искат слугуват на тези олигарси, както и на други. Дори не знаят, че го правят (прости ми, Иване Димитров). Всякакви заблудени хора има в наши дни, докато държавният кораб потъва.

Ала да се върнем на протеста – да, днес има протест, при това не един. Само преди година всеки гей-журналист би скочил, за да е на първа линия сред протестиращите, в името на дописката или грант от Америка за България, които купуват със стотици милиони долари всяка година нашето общество и неговите нагласи.

Днес протестните партии са мълчаливи. В момента борбата е на оцеляване, кой ще продължи да получава време по телевизора и държавна заплата, кой ще трябва да обяснява защо лъга година и повече.

Илчовски беше забравен, много други сюжети бяха забравени, защото си свършиха работата, а работата е вие да бъдете излъгани, да бъдете накарани да вярвате, че едни и същи резултати са различни, помнейки електронното гласуване, което дава същите резултати, да повярвате, че е морално партизирани съдии да движат политиката, ала обратното е ерес, да откривате и различавате нашите от чуждите богаташи/олигарси.

И да блеете, защото това умеете, справка – десетте сравнения между добитък и избиратели, които прави нежния Асен Василев всеки път, когато е далеч от приятеля си, но близо до вас през медиите.

Да си знаете. Нищо друго нямам предвид.

Свързани публикации

None found