• 05.12.2021

Асен Димитров: БСП размаза автентичния си образ в стремежа на Нинова да я ъпгрейтне с лично предани преторианци

 Асен Димитров: БСП размаза автентичния си образ в стремежа на Нинова да я ъпгрейтне с лично предани преторианци

Особена българщина лъха от поведението на някои професионални социалисти. Едни са обладани от чувството за добре свършена работа, след като са бойкотирали собствената си партия, за да настъпи време за оставка на Нинова. Друга част, с гърдите си я бранят, за да оцелеят те самите, като припяват шлагерите, с които нинова овладя вътрешно-партийната сцена още преди пет години.Безпартийните сътрапезници също не са безучастни. Някои бързат да се преустроят, забравили крепката ръка на нинова, която им подаде евро захранка.

пише Асен Димитров във фейсбук .

Има и такива, които въртят опашка притеснено от настъпващия обрат и неотшумялата им благодарност за поредния получен мандат. Но те са съществена част от провала на БСП.

Чрез тях социалистическата партия размаза автентичния си образ в стремежа на Нинова да я ъпгрейтне с лично предани преторианци.


Симпатични другари, нинова се сваля преди избори, ако желаете да получите добър изборен резултат, а не след избори, заради провала, за който всеки от вас е допринесъл, за да бъде свалена нинова! За цялата партия нинова беше като двамата харвардски шмекери. В нея виждахме възможност за ПРОМЯНА, за накаква модернизация на подходите към обществото, за някаква динамизация на публичната комуникация, за осъвременяване съдържанието на посланията, за да върнем младостта на 130 годишната традиция. Получихме менте, плетящо интриги и сплетни, набеждаващо този и онзи, за да бъдат отсвирени, събарящо крайъгълните камъни на монументална архитектура, за да си направи от тях бунгало на „първа линия“.


Затова лично аз предпочетох да не развалям хармонията в масовката на пригласящият хор. Оставих спокойно стратезите да си развиват философията на личните очаквания „да, тя не става, но сега не е времето да я махнем!“. Е сега времето ви дойде, заедно с нейното време. Защото обществото не ви иска, толкова, колкото и нея самата. Този трус няма да свали само керемидите. Той размества пластовете, в които са вкопани основите.
Присламчвахте се с „мутрите които идваха“, но си отидоха. Заговорничите с Промяната, която щяла да продължи с ОФ съдружие. Забравили сте историята… или хич не сте я чели. От ОФ-то остана една партия и едно „постоянно присъствие“. Толкова ви е капацитетът. По-малък е от апетита ви. За него е достатъчно и едно „постоянно присъствие“.


А социализмът не е съдържание на трибуквена конфигурация. То е метод за противодействие на мизерията, малограмотността, безкултурието и несправедливостите, той дава равен шанс.
Борете се с нинова, другари отговорни бесепари, а социалистическата идея нека си търси сподвижници другаде!

Свързани публикации

None found