• 11.12.2023

„Ама наистина ли одеснява БСП?“

 „Ама наистина ли одеснява БСП?“

Снимка: Facebook

„Ама наистина ли одеснява БСП?“ (пита корнелианеца Симов)

Да, наистина!

Нещо повече – БСП на Корнелия Нинова вече е авторитарна партия.

Уставът на партията на К.Н., правилата за нейното функциониране са кардинално променени от Корнелия Нинова и Кирил Добрев, така, че тя да сърхрани личното облагодателстване и пряка зависимост, от членуването в нея, ПРЕДИ обществената защита на социалистическата идея. На хората!

Пример: Корнелия Нинова – избра гуцановщината. (ем се прецакват един друг, ем се целуват, когато трябва да се защити СТА-ТУК-ВО-ТО)

А Кирил Добрев – избра овчаровщината.  Киро, направо излетя не в космоса с неговото безумно делене на „млади “ и „пенсионери“, ами направо изгоря в космическата бездна на собствената си безпределна  арогантност. (б.а. ВСЧИКИ ПЕНСИОНИРИ СА ШКАРТО, ЗАТОВА ТОЙ „ИНВЕСТИРАЛ“ САМО В МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ) Само не разбрах от „откровеното“ му интервю по Нова ТВ, той от кои е – от старите или от младите?

Тези двамата, не могат да бъдат врагове. Те са планирани „опоненти“. Те са биз-бизе. Те са Пижо и Пенда, те са Том и Джери, Волк и Заяц – т.е. във всяка политическа, икономическа и национална система в света – те са обречени да съществуват ЗАЕДНО.

По отделно са безпомощни. Нито като другари, нито като врагове. Те са ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.

До тук, става въпрос само за кадровите кадрили по върховете на  Нинова/Овчаров  и  Добрев/Пилето. Не знам, кой кого прецака в крайна сметка, но разпарчатосването на БСП е факт.

Тя е разединена, невярваща, незнаеща, пусната по течението на невнятната Корнелия, която си прави сметки да я управлява ДИС-ТАН-ЦИОН-НО! (заради вируса);

да събира кворум в НС на БСП по три пъти, ако нещо не се хареса на вожда;

да пише социалистически политики – без социалисти;

да съди за морал – без едно реално доказателство за такъв;

да „води“ БСП с ренегати, дегенерати и „Епицентър“.

От Позитано излизат някакви заклинания – вместо политики.

Нинова е  във вихъра на собствения си безумен танц, а Киро Добрев, който бил единствената и опозиция подсмърча по телевизора за баща си????

Не за себе си, дори не за децата си, а за баща си! Сълзи и сополи. (все едно никой друг няма родители, за които да жали)

Все едно, аз съм расла в джунглата и моите родители не бяха комунисти, които също създаваха България. Но, по техния начин, в който вярваха безрезервно, в тяхното време!!!

Корнелия и Киро са ОТРИЦАНИЕТО!

Нещо повече, те са „отрицание на отрицанието“. Защото те не се борят срещу системата на мутренизация, зависимости, лично облагодетелстване, демагогия, брутални кражби, потъпкване на закона, а срещу отделни хора. Борят се и унищожават само тези, които временно не им подсказват, по една или друга причина.

Всъщност, тези двамата използваха хитро системата „гуцановщина“, както я нарекох преди доста години, да прокарват „организационни реформи в партията“

И, в крайна сметка – те бетонираха гуцановщината.

Ето и красноречив пример: след 4(четири) години усилена организационна работа на др. Добрев , като неин организационен секретар и под мъдрото председателство на Нинова стана така, че във Варна, за местни избори 2019 – БСП не можа не можа да излъчи нито един читав кандидат за кмет на  града. Нито един! Нито половин! Нито, дори една четвърт!

НУЛА! АБСОЛЮТНА, КРЪГЛА НУЛА!

Това е резултатът!

Критичното мислене е въпрос на възпитание, а не  на слагачество и мимолетни финтове.

Страхувам се, че българското общество вече дори не иска някакво извинение от БСП за стари грехове.  А катарзис.

*******

ПС  др.#Вигенин, може ли да публикуваш финансовия отчет на БСП за 2019, както и бюджета за приходи и разходи на БСП за 2020, който сте гласували в НС на БСП?

Свързани публикации